TAGPATIKÁINKNAK
ZÁRT OLDAL

MENNYI IDEIG TART
megszabadulni A NÁTHÁTÓL?

Ne hagyd, hogy a szipogás lelassítson! A mai felgyorsult világban nincs időd a megfázásra. Üzleti vagy turistautak, összejövetelek – ezek mind olyan fontos események, amelyekről nem szeretnél lemaradni. Ezért jó tudni, mennyi idő alatt tudsz megszabadulni a bosszantó náthától.

Egy átlagos megfázás általában tíz napon belül véget ér, de nem példanélküli, hogy akár két hétig is eltart. A gyakori tünetek között szerepel az orrdugulás, torokfájás, tüsszögés és köhögés. Az influenza azonban általában hirtelen kezdődik és láz, fejfájás, köhögés, torokfájás, izomfájdalmak, orrdugulás, gyengeség, valamint étvágytalanság jellemzik. Súlyosabb, mint a közönséges nátha.

Mivel nincs időd arra, hogy a szipogás hátráltasson, íme három hasznos dolog, amivel elősegítheted, hogy a nátha okozta kényelmetlenség rövid idő alatt elmúljon:

1) Pihenj

Pihenj sokat, hogy szervezeted feltöltődjön. A nátha korai tünetei általában a fejfájás, tüsszögés, hidegrázás és az általános rossz közérzet. Ezek gyorsan kialakulhatnak, majd egy-két nap múlva gyorsan mérséklődhetnek. A későbbi tünetek az általános rossz közérzet, orrfolyás vagy orrdugulás és köhögés lehetnek. Ezek általában több nap alatt, lassan alakulnak ki és a fertőzés után körülbelül egy hétig maradnak meg. Ezért a legjobb, ha ezalatt az idő alatt otthon maradsz és különösen odafigyelsz magadra.

2) Igyál sok folyadékot

A nátha legyőzésekor ügyelj arra, hogy sok folyadékot fogyassz, például vizet, meleg gyógynövényből készült teát és forró levest. Elősegítik a váladék feloldását és nyugtatják a légutak nyálkahártyáját – ezenkívül a torokfájásnak is jót tesznek.

3) Használj orrspray-t vagy orrcseppet

Végül egy jó megbízható orrspray – például a Nasivin® Classic 0,5mg/ml oldatos orrsprayk – melyek megszüntetik az orrdugulást. A Nasivin kapható hagyományos orrspray és orrcsepp formában is. A Nasivin® Classic mindössze 25 másodperc alatt enyhülést biztosít. Ha az utasítások szerint használod, a Nasivin Classic 0,5mg/ml tartósítószermentes oldatos orrsprayvel akár 2 nappal hamarabb1 meggyógyulhatsz a náthából. Szeretetteljes gondoskodással, a megfelelő orrspray-vel, néhány jó tippel és házi praktikával remélhetőleg hamar talpra állsz. 1Egy kettős-vak, összehasonlító klinikai vizsgálatban a Nasivin Classic 0,5 mg/ml tartósítószermentes oldatos orrspray-vel végzett kezelés szignifikáns mértékben (p< 0,001), átlagosan 6 napról 4 napra, csökkentette az akut rhinits lefolyási idejét a fiziológiás sóoldattal összehasonlítva. Lásd: alkalmazási előírat, 2016 november 11