TAGPATIKÁINKNAK
ZÁRT OLDAL

A Nagy Döntés
Magától semmi sem változik – tedd meg Te az első lépést!
„Stresszmentes életmód” – milyen divatos kifejezés manapság, csak épp arról feledkezünk meg, hogy ez gyakorlatilag nem létezik.
A stressz mindennapjaink része – éljünk bárhol, legyünk bármilyen élethelyzetben. Szinte észrevétlenül szövi át életünket ez a jelenség, kiiktatni pedig legtöbbünk számára lehetetlen, akármennyire is vágynánk erre. Ha kiegyensúlyozottak akarunk lenni, nem a stresszt kell megszüntetnünk. Elöljáróban csak annyit mondanánk a megoldás felé vezető úton: Ne hagyja magát, döntsön időben!

Nem kell sok ahhoz, hogy stressz érje szervezetünket, hiszen az életünkben bekövetkező legalapvetőbb változások is jelentős mértékű alkalmazkodást igényelhetnek – legyen szó kisebb vagy nagyobb eseményekről egyaránt. Tulajdonképpen az sem mindig számít, hogy pozitív vagy negatív kimenetelű változás történik-e, mindenképpen stresszként éljük meg életünk – kívülről szemlélve – egyszerűnek tűnő fordulatait.

Új munkakör, iskolakezdés, állásunk elvesztése, családtagunk betegeskedése, anyagi helyzetünk változása éppúgy okozhat stresszélményt, mint amikor kiemelkedő sikereket érünk el. A kulcsszó az alkalmazkodáson van, mely úgy látszik, korántsem olyan egyszerű az emberi természet számára, mint amilyen egyszerű például apróságokon felidegesíteni magunkat.

Egy dolog azonban biztos, hogy a döntés a mi kezünkben is van! Egyáltalán nem mindegy, hogyan állunk a mindennapi megpróbáltatásokhoz és az ezekből fakadó stresszhez – tekinthetünk rájuk nehézségként, de akár ösztönzőként is, hogy elindulhassunk valami új, valami jobb felé. Elhagyhatjuk magunkat, és alámerülhetünk a feszültségek kínzó tengerében, vagy szörfdeszkát ragadhatunk, és meglovagolhatjuk életünk hullámait.

Az optimizmus az egyik legjobb eszköze annak, hogy úrrá legyünk hétköznapi stresszes helyzeteinken, melyhez nem kell más, csak egy kis pozitív szemlélet. A kutatások szerint az optimisták például gyorsabban épülnek fel betegségeikből, jobb az életminőségük, a kedélyállapotuk, és jobban képesek alkalmazkodni a változó körülményekhez is. Nem arról van szó, hogy el kell menekülnünk problémáink elől, épp ellenkezőleg: erőt kell vennünk magunkon, és megoldani a nehézségeket! Ha pozitívan szemléljük életünket, találékonyabbak leszünk problémáink megoldásában, valamint egészségünk és boldogságunk felett is leleményesebben őrködhetünk.

Fontos, hogy a stresszes helyzeteket feldolgozzuk, és pozitív irányba tereljük, hiszen nem engedhetjük meg magunknak, hogy jó élményeinket is folyton a nehézségek árnyékában éljük meg. Megérdemeljük a kiegyensúlyozott életet, és képesek is vagyunk elérni azt, ahogyan bárki más ezen a világon! Egyszerűen csak döntenünk kell, és pozitívan szemlélni a körülményeinket ahelyett, hogy csak reménykedünk abban, hogy majd minden jobbra fordul.

Magától semmi sem változik, tennünk kell önmagunkért! Éljünk lehetőségeinkkel, használjuk belső erőforrásainkat, és ha kell, szálljunk szembe a stresszel, hiszen egészségünk, sőt saját életünk a tét. Sose feledjük, hogy testünk és lelkünk egymást befolyásolják: ha pozitívan állunk a mindennapi eseményekhez, boldogabbak és egészségesebbek lehetünk.

Ha úgy érezzük, testünk tartalékai kimerülőben vannak, ideje feltölteni ásványianyag-raktárainkat. Stressz hatására csökkenhet szerveztünk magnézium szintje, és ettől feszültebbek, ingerlékenyebbek lehetünk. Így már korántsem lesz olyan könnyű alkalmazkodni, és „felvenni a kesztyűt” a hétköznapi bosszúságokkal szemben, de szerencsére erre is van megoldás. A Magne B6 épp ilyenkor segíthet: a folyamatos stressz által okozott magnéziumhiány tüneteinek enyhítésére kiválóan alkalmas, és Magyarország piacvezető, egyben legnépszerűbb magnézium készítményeként megbízható támogatást jelent a mindennapokban.

A stressz örök és kiküszöbölhetetlen, de a döntés a saját kezünkben van – mi magunk határozzuk meg, hogyan éljük meg azt!

Ne hagyd, hogy a stresszes hétköznapok kifogjanak egészségeden: tedd ellenállóbbá szervezeted a stressz 4 tünetével szemben eredeti Magne B6-tal, és ahelyett, hogy feszülten töltenéd az értékes időt, élj a pozitív szemléletmód lehetőségével! Csak egyetlen döntés – használd ki, és lépj Te is egy kiegyensúlyozottabb élet reménye felé!

Forrás: https://www.magneb6.hu/cikkek/a-nagy-dontes