TAGPATIKÁINKNAK
ZÁRT OLDAL

MARADJON AKTÍV LÁBAI
EGÉSZSÉGE és SZÉPSÉGE
érdekében is!
A vénás problémák kozmetikai problémákká is válhatnak, különö-sen nyáron, amikor megmutatná a lábait. Az egész év folyamán többféle dolgot is tehet még, hogy a vénás rendszerét erősítse.
MIT TEGYEN ÉS MIT NE LÁBA EGÉSZSÉGÉNEK ÉRDEKÉBEN:

Magas rosttartalmú étrend

Ismert tény, hogy a magas rosttartalmú étrend segít megelőzni a visszerek kialakulását. Megfelelő mennyiségben fogyasztva segítségével elkerülhető a székrekedés, mely egyébként növeli a hasi nyomást, és túlterhelheti a vénás rendszert.

Gyümölcsök és bor

A friss gyümölcsökben, gyümölcslevekben és a borban is megtalálható C-vitamin és bioflavonoidok mint erős antioxidánsok megvédik a vérerek falának kollagén rétegét. A kollagén hozzájárul a vénák rugalmasságának fenntartásához.

Megfelelő gyakorlatok

A lábszár izmainak működése fontos tényező a normál vénás áramlás szempontjából. A vádli izmainak összehúzódása összenyomja a lábszár vénáit, így támaszt nyújt az érfalnak és a billentyűknek. Emiatt a vádli izmok mozgását és erejét javító tornagyakorlatok nagyon hatásosak a vénás keringés fenntartása szempontjából.

Rugalmas harisnya

A rugalmas harisnya különösen akkor javasolt, ha napközben sokat áll vagy ül. A harisnya által biztosított nyomás javítja a láb vérkeringését, segíti a vér szív felé történő áramlását.